LyseninSingapore.reismee.nl

The maid. (huishoudelijke hulp)

Heel normaal hier dat je hulp in huis neemt. Sterker nog, we hebben er een apart kamertje voor... Nou, die gebruiken we dus zelf als opberghok. In een boek voor expats las ik dat men aan zo'n maid zo'n 500 SD behoort te betalen. Plus nog zo'n bedrag aan de regering voor ziektekosten verzekering e.d. En dan te bedenken dat de huur hier 2500 SD is... In de kranten lees ik vol verbijstering brieven van voornamelijk boze chinese vrouwelijke "maideigenaren". Er wordt gesproken over wel of niet een vrije dag voor de maid.... 1 x per maand is toch genoeg want anders hebben ze te veel tijd om geld uit te geven. Oh ja, zondag 3 uur vrij om naar de kerk te gaan. Bellen alleen als ze toch staan te wachten bij de school van de kinderen. En dan die eigenaren... Echt waar, de buurman trekt voor de deur zijn schoenen uit (tot zover is het nog normaal, doen wij ook) en dan komt de maid naar buiten om ze op het rekje te zetten. Nog erger, de buurjongen, jaar of 10, 11, hoeft alleenmaar in zijn schoenen te stappen die de maid voor hem open houdt, daarna strikt zij de veters. Bart heeft een paar dagen geleden een van de buren te keer horen gaan (telefonisch) tegen een maid die er blijkbaar van door was. Leuk, van die open ramen overal, je hoort alles, ruikt ook alles en dat is vaak wel lekker (behalve de vis van vandaag). Gelukkig zit er nergens een gezamenlijke muur. Oh ja, we hebben ook een aparte deur voor die maid, hoeft ze niet door onze kamer... Nou ja, misschien dat we hooguit iemand voor een paar uur per week zouden huren... En dan nog meer om iemand aan werk te helpen. Maar ja, wat moet ik hier dan doen? Naast zwemmen, winkelen en eten?

Herman

Andere werelden, andere gebruiken, wij denken dan te
Westers! Je moet je in de positie van deze mensen inleven en in de oude tijd was er in Nederland ook veel klassenverschil, en dat is ook nog steeds in U.K. Hier in
Frankrijk wordt door de menen op het platteland nog steeds hoog opgekeken tegen doktoren e.d.

Paul-Edzo

Ha Sandra,
De Engelsen eten "Ginger cookies" tegen zeeziekte, je schoon zusje heeft dit opgelost door bij een apotheek gember in capsule te bestellen. Dit werkt voor haar op een boot wel, mischien een idee voor jou in het vliegtuig.
Kijk uit met verschillende in omloop zijnde reis tabletten want de meesten bevatten pep en je wil toch slapen in het vliegtuig. gr P.E.