Rainforest
Nog maar een klein gedeelte van Singapore bevat origineel rainforest. Sommige stukjes die ooit kaal gemaakt zijn mogen wel weer terug groeien. Maar het kan zo'n 800 jaar duren voordat het terug is naar de oude staat.
Ik ben vorige week met Lorraine en Rik naar MacRitchie Park geweest. Daar ben ik al eerder geweest, en wou dit graag aan hen laten zien. Ondanks de vele trappetjes heeft Lorraine deze wandeling goed kunnen doen. Helaas regende het wel heel hard. Niet toen we in de taxi er naar toe reden natuurlijk... Onweer erbij, en echte stortregens. Gelukkig mochten we wel op de hangbrug. Het regende toen heel hard, maar het onweer was even over, dan mag je begrijpelijk niet op de stalen brug. Met zulke regens zie je helaas nauwelijks beesten, maar je krijgt wel een goede indruk van de rainforest.
Vandaag met Bart naar Bukit Timah Nature Reserve geweest. Bart was hier al met Louise en Simon geweest. Wij stapten met droog weer in de taxi. En ja hoor, bij het uitstappen regende en onweerde het. Het is een heel mooi park, vooral als je van het geasfalteerde pad af gaat. Vanwege de regen zag je nauwelijks fauna. Maar het was wel leuk om met je sandalen door de waterstroompjes te lopen die over het wandelpad liepen. Mooie grote statige bomen waar af en toe lianen aanhangen. En echt koud krijg je het ook niet. Onder een afdakje hebben we gelunched met brood en smeerkaas en toast met smeerworst.Je moet toch iets te eten uitzoeken dat niet bederft in de Singaporeze temperaturen. Op de terugweg met de bus in plaats van een taxi. En die had de airco weer eens op 'freezing' staan. Gelukkig hadden we allebei van te voren een droog shirtje aangetrokken.. Vanwege het vochtige weer heb ik van beide wandelingen geen foto's, helaas.